Уряд Польщі хоче спростити українцям процес отримання дозволів на тимчасове проживання

У Польщі зайнялися законодавчим спрощенням процесу отримання дозволів на тимчасове проживання для іноземців (так звані — Карти тимчасового побиту).

Про це повідомляє InPoland.net.pl.

В першу чергу це торкнеться українських громадян, як найбільш чисельної категорії претендентів на Карти побиту в Польщі.

Рада Міністрів Польщі опублікувала у своєму офіційному Бюлетені Проект закону про внесення змін до закону про іноземців та деякі інші акти (UD138).

Законопроект спрямований на спрощення отримання Карт побиту з метою роботи, що дозволить іноземцям швидше легалізуватися і почати працювати в Польщі. Зокрема, в документі пропонується відмовитися від необхідності надання договорів на оренду житла іноземцем, спростити процедуру отримання нової Карти побиту при зміні роботодавця, розширити перелік причин, за якими не потрібно вносити зміни в Карту побиту (наприклад, зараз при зміні посади навіть в межах однієї компанії потрібно змінювати Карту). Так само пропонується спростити процедуру отримання Карти для сезонних працівників.

Як підкреслює віце-президент компанії з міжнародного працевлаштування “Gremi Personal” Кароліна Богдевич, спрощення процедур легалізації перебування в Польщі — хороший спосіб утримати трудових мігрантів в країні і позбавить польський уряд від необхідності наймати додаткову армію чиновників, які і так не можуть впоратися з масивом документів від іноземців.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.