У МОЗ описали три етапи коронавірусної хвороби

Коронавірусна хвороба – це тривале захворювання, яке має у своєму розвитку кілька етапів.

Умовно можна виділити три головних, розповіла провідна інфекціоністка Міністерства охорони здоров’я України Ольга Голубовська під час брифінгу 22 жовтня.

Перший етап – це перший тиждень захворювання, коли хворі почуваються в основному практично здоровими. За словами Голубовської, у 80% людей захворювання закінчується на цій стадії і не розвивається далі.

“Це ті люди, які хворіють не важко. У першій фазі мають бути під наглядом пацієнти з груп ризику. Вони повинні вчасно звертатися до лікаря, приймати різні загальнозміцнювальні вітаміни”, – зазначила медикиня.

Однак існує від 10 до 30% випадків, коли захворювання переходить у другу фазу. Тривати вона може від одного до трьох тижнів. Під час цього етапу лікарі застосовують усі методи лікування, які є в нормативних документах.

“Із другого тижня захворювання розвивається найважча фаза, коли вже ураження органів і систем здійснюється нашою імунною системою. Все наше лікування спрямоване на стримування цього “шторму” імунної системи проти свого ж організму”, – розповіла Голубовська.

Потім хвороба переходить у третю стадію – так званий пост-ковідний симптом.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.