“Маленький синочок чекає, ніхто не знає, чи він живий”: українця у Польщі могли підставити, про нього не чути вже 11 днів (фото)

Правоохоронці Польщі раптово затримали українського моряка, одесита Олексія Бистрику. Чоловіка начебто розшукував Інтерпол за злочин, здійснений в Чехії. Родичі сумніваються, що це могло бути правдою, а дипломати відмовляються займатися справою. Відтак сім’я нічого не знає про становище чоловіка вже 11 днів.

Про інцидент сповістила очільниця наглядової ради благодійної організації “Фонд допомоги морякам та трудовим мігрантам “Ассоль” (Одеса) Світлана Фабрикант, передає УНІАН.

Жінка розповіла, що родичі затриманого звернулися в організацію по допомогу. Відомо, що Бистрика відправився на роботу кадетом на теплохід “Західний”. Посадка на судно мала відбутися в порту Клайпеди у Литві 13 жовтня. Туди чоловік попрямував транзитом – з одеського аеропорту у Варшаву, а звідти мав летіти до Вільньюса.

Дружина українця Ганна Бистрика розповіла, що по прибуттю у Варшаву його затримали. Суд відразу виніс рішення про ув’язнення чоловіка на 7 днів до з’ясування ситуації. Перекладач суду у телефонній розмові сказав, що чоловіка затримали через запит правоохоронців Чехії.

Ганна Бистрика каже, що після цього зв’язок з чоловіком обірвався. Минуло вже 11 днів і сім’я не знає, що з ним відбувається.

Жінка переконує, що її чоловік ніколи не був у Чехії, а в Польщі опинився вперше у жовтні, адже їхав через неї транзитом.

Родичі також кажуть, що змогли сконтактуватися з консульською службою, втім у посольстві їм заявили, що дипломати не чули нічого про цю ситуацію і “мають багато роботи”. За словами брата затриманого, сім’ї відмовилися допомагати і в польському посольстві в Україні.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.