Обов’язковий техогляд в Україні: у МВС пояснили, чому мільйони водіїв ризикують залишитися без авто

Після впровадження обов’язкового техогляду в Україні перед 7 мільйонами власників автомобілів стане ряд викликів. Передбачається, що кожна третя машина не зможе пройти техогляд.

Про це заявив перший заступник начальника Головного сервісного центру МВС України Юрій Смольянінов.

“Розумію проблему для тих, хто його буде проходити. Є транспортні засоби, які за своїми технічними характеристиками в принципі не відповідають нормам. У багатьох старих моделях авто не передбачені Каталізатори. Вони не мають шансів пройти цей огляд. Таких машин близько 2,5 – 3 мільйонів”, – розповів Смольянінов.
На його думку, з такої складної ситуації можна знайти вихід. Зокрема, застосувати для автомобілістів “перехідний період”, або ввести обмеження на пересування для таких транспортних засобів по певних ділянках доріг.

“Якщо дорога державного або населений пункт обласного значення, я б по них такі авто для пересування не допускав. Але якщо пенсіонер-автовласник живе в селі або за містом, нехай спокійно їздить косити траву і складає її собі в багажник”, – запропонував Смольянінов.
Представник Головного сервісного центру МВС вважає, що не обов’язково повністю обмежувати експлуатацію “проблемних” машин.

” тут вже питання до фахівців екологічної та технологічної безпеки. Лабораторії перевіряють транспортні засоби на підставі тих вимог, які визначаються технічними умовами. Як ці умови прописати, так лабораторії і будуть проводити огляд”, – зазначив він.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.