Займалися самолікуванням: мати з дочкою померли від отруєння грибами

У Кривому Розі ціла родина потрапила до лікарні з отруєнням грибами. Тато, мама й донька зібрали їх у Широківському районі, приготували і отруїлися.
Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби у Дніпропетровській області.

21 жовтня члени однієї родини – мама, тато та донька зібрали гриби “типу “маслята”, “сироїжки”, “зеленушки” у лісосмузі в Широківському районі біля села Шестерня. Вдома гриби почистили, помили, потім посмажили без попереднього відварювання та поїли на вечерю.

“Перші симптоми захворювання з’явились практично одразу 22 жовтня близько 2-ої години ночі. Проте, за медичною допомогою не звернулись – займалися самолікуванням.

Тільки зранку 23 жовтня, коли стан здоров’я значно погіршився, викликали “швидку” та у важкому стані були госпіталізовані в КНП “Криворізька міська лікарня №17”, – повідомляють у Держпродпотребслужбі.

Зазначається, що врятувати матір та дочку не вдалося, а батько наразі проходить курс лікування.

Перша допомога у разі отруєння грибами

терміново телефонуйте до «швидкої» — загальний номер 103;
промийте шлунок простою водою;
дотримуйтеся постільного режиму;
пийте багато рідини (вода, підсолена вода чи прохолодний чай) — це допоможе відновити водно-сольовий баланс та вивести токсини; прийміть сорбенти.
Категорично заборонено вживати алкогольні напої, будь-яку їжу чи молочні та кисломолочні продукти — це може прискорити всмоктування токсинів у організм.

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.