Як впоратися з зрадою коханої людини

Згідно статистичним дослідженням, проведеним у різних країнах, понад 60% чоловіків зраджує своїм партнеркам, а показники жіночих зрад коливаються в районі 40%. Дійсно, з зрадами в сім’ї стикалися багато. При цьому, у багатьох випадках сім’ї розпадалися. Так як же подолати це випробування, як пережити зраду коханої людини?

Не звинувачувати себе

Що ж, для початку потрібно відзначити, що пережити зраду другої половини не заслуговує ніхто.
Дізнавшись про те, що партнер змінив, зрадив, відразу ж виникає думка: “Це моя вина, значить я зробив (а) щось не так і т.д.”. Але не варто поспішати з висновками, звинувачуючи себе. Слід зрозуміти одне – ми всі робимо помилки, але це не означає, що за них нам повинні платити зрадою, яка по суті є синонімом зради.

Задуматися про відносини

Далі слід подумати про те, наскільки міцні були взаємини з партнером, чи було довіра, у чому полягали розбіжності. Це корисно насамперед для самого себе, для майбутніх відносин.

Не втрачати віру в людей

Так, зраду близької людини завжди ранить і завдає багато болю, від якої вже не хочеться довіряти нікому. Адже найпростіше змусити себе закритися від зовнішнього світу, перестати вірити в те, що є правда, довіру, розуміння, любов. При цьому людина починає заперечувати існування світлих сторін людської натури, що веде до повного занурення в себе, свої думки, до подальшого огорожі від суспільства. Як з цим боротися? Немає нерозв’язних ситуацій. У вирішенні цієї корисно буде задуматися про те, що у кожної людини є світлі і темні смуги в житті, у всіх відбуваються трагедії і невдачі, але люди знаходять сили, щоб боротися, йти далі. Чому ж не можна вірити в те, що сили є і на те, щоб побороти біль від зради? – Звичайно, можна і потрібно.

Зайнятися собою

Від стресових ситуації добре рятує відпочинок, релаксація, спілкування з близькими та рідними – це зраджує багато життєвих сил, які так необхідні. Варіанти релаксації у всі х бувають різні – хтось віддає перевагу читання або подивитися мультфільми онлайн на затишній канапці, хтось відвідує різні спортивні секції, деякі просто отпраляются у відпустку – вибір за вами. Однак, не варто тішити себе думками, що після подібного відпочинку, все стане на свої місця, і образа піде. Ні, вона не піде, але емоційний і фізичний стан покращитися, що не маловажно.

Не займатися «самоїдством»

Звичайно, відпочинок і релаксація – щось дуже приємне, а й під час відпочинку думки будуть турбувати, людина буде намагатися знову і знову малювати в свідомості картину того, що сталося зради. У цьому випадку потрібно роз’яснити для себе те, що минуле не повернути. Як вже згадувалося раніше, як би не хотілося, не варто себе звинувачувати у зраді коханого. Це дуже важливо розуміти, оскільки звинувачуючи себе, ми тим самим принижуємо себе, свою гідність, особистісне «я». Особливо болісно себе це вселити, коли змінив партнер звинувачує у трагедії саме свою другу половину, для якої трапилося і так є потрясінням. На жаль, дуже багато представниць слабкої статі починають вірити в те, що були причиною зради, при цьому принижуючи і втрачаючи себе.

Час лікує

Як би банально це не звучало, але час дійсно лікує. Людина – найдивовижніше істота, яка може пристосуватися до дуже багатьох життєвих ситуацій, переживаючи їх часом дуже важко, але все ж долаючи їх. У всіх у нас бувають моменти, коли здається, що звичний світ руйнується, що вже нічого не можна побудувати, але проходить час, і з’являються нові сили.

Прощати чи ні?

Мабуть, найважче рішення, яке доводиться приймати в цій ситуації людині – прощати зрадника (цу) чи ні. Звичайно ж, слухати в цьому питанні не варто нікого, крім себе. Потрібно просто послухати своє серце, вирішити для себе – чи можливо побудувати щось на тому, що колись було найдорожчим і цінним, чи можна повернути довіру, чи є хоч крапля надії і т. д. Якщо жевріє в душі віра в те, що щастя і довіру в сім’ї можна повернути, то можна дати партнеру другий шанс, але й наслідки від цього рішення, звичайно, теж не можна передбачити. Так, іноді сім’я зберігається, але в цьому випадку кожен її член має докладати максимальних зусиль по її збереженню. Які зусилля? По-перше, доведеться знову вчитися довіряти і вірити людині, по-друге, потрібно буде боротися з ревнощами, яка може спалахнути з новою силою, по-третє, необхідно буде знову повернути свою повагу до изменившему парнерів. Безумовно, все це дається нелегко, але якщо жевріє ще надія, то варто того, щоб спробувати.

Якщо ж віра і довіра людині безповоротно втрачені, то щастя з ним вже не побудувати. Часто людям здається, що і без абсолютної довіри до партнера, можна сторі відносини, але це не так. Буде здаватися, що взаємини відновлені, тоді як їх вже давно немає, а є недовіра, неповага, затаєна образа.

У цьому випадку краще просто відпустити колись близького і кохану людину, надавши йому і собі можливість здобуття щастя з іншими партнерами.

Таким чином, хотілося б побажати всім здобуття щастя з тими людьми, які дійсно вас заслуговують, з якими у відносинах зрада і брехня будуть неприпустимі.

 

 

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.