Заяви про неготовність освіти до дистанційного навчання – образа для педпрацівників – Сергій Шкарлет

Т.в.о. міністра освіти Сергій Шкарлет розповів, чи зазнала середня освіта удару від дистанційного навчання.


Заяви про те, що освіта не готова до дистанційного навчання – це образа для директорів, вчителів, науково-педагогічних працівників, які наполегливо впроваджують в життя освітян технології дистанційного формату здобуття освіти.

Про це заявив Сергій Шкарлет під час прямого ефіру на телеканалі «Наш».

На сьогодні дуже багато зроблено місцевими бюджетами. Вся організація дистанційного навчання на 80 відсотків не потребує коштів. Необхідно мати лише бажання та прагнення до змін, – заявив очільник МОН.

На запитання, чи зазнала середня освіта удару від дистанційного навчання і скільки необхідно часу, аби надолужити прогалини у знаннях, Сергій Шкарлет відповів, що проблема дистанційного навчання полягає у відсутності соціалізації дітей та їх психологічному стані.

Дітей не можна довго тримати на самоізоляції. Ми схиляємося до того, щоб після канікул 1-4 класи продовжили навчання в очному форматі в стінах школи. Адже, окрім соціалізації і живого спілкування, яке школярам вкрай необхідне, є ще і економічна проблема – батьки мають заробляти гроші, – підкреслив Сергій Шкарлет.

І додав, що дистанційна освіта не замінить живий формат спілкування, який є в очному навчанні. Дистанційну освіту завжди розглядали, як додаткову перевагу, але не основну форму навчання. Втім, нинішня ситуація в країні вимагає жорсткого проведення дистанційних занять. Також він нагадав, що Кабмін дозволив використовувати залишки освітньої субвенції – а це 3,3 мільярда гривень – на боротьбу з коронавірусною інфекцією, в тому числі і на доплату вчителям в умовах організації дистанційного навчання.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.