Вчені з’ясували, що часті сварки в шлюбі погіршують здоров’я

Крім того, партнери, які часто сварилися, частіше відчували себе самотніми.

Сварки присутні у більшості пар, проте нове дослідження Університету Джорджії дійшло висновку, що пари, які часто конфліктують, з більшою ймовірністю зазнають почуття самотності і погіршення фізичного здоров’я.

Дослідження, в якому використовувалися дані 250 пар протягом майже 20 років, показало, що пари, які регулярно сварилися на початку свого шлюбу, ймовірно, збережуть цю закономірність з плином часу.

Партнери, які часто сварилися, частіше відчували себе самотніми. І дослідники виявили, що ці сварки, що виникли на початку шлюбу, можуть мати тривалий вплив на те, як партнери відчувають себе через десятки років. Це почуття самотності збіглося з поганими показниками фізичного здоров’я. Учасники повідомляли, що їхнє здоров’я гірше, ніж у їхніх ровесників, передає Медикфорум.

“Тут мається на увазі важливість раннього попередження та втручання. Чим більше ми зможемо зробити на початку життя для скорочення подружніх конфліктів, тим більше у нас шансів запобігти погіршенню фізичного здоров’я в подальшому”, – розповідає Кетрін Уокер О’Ніл, провідний автор дослідження і молодший науковий співробітник коледжу сімейних і споживчих наук Університету Джорджії.

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.