В Україні для лікування коронавірусу з лікарями укладуть контракти

МОЗ розробило механізм оперативного залучення медпрацівників на контрактній основі до команд закладів охорони здоров’я, де лікують пацієнтів з COVID-19. Йдеться про медиків, які виявлять добровільне бажання підписати відповідний контракт.
Про це заявив заступник Міністра охорони здоров’я — Головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко, повідомляє “Урядовий портал“.

“Такий контракт передбачаме відрядження до закладів охорони здоров’я, зокрема й на території інших адміністративно-територіальних одиниць, де спостерігається погіршення епідемічної ситуації. Його важливою умовою є те, що за медичним працівником зберігається основне місце роботи разом із середньою заробітною платою. Тобто, основний трудовий стаж не переривається”, – розповів Ляшко.

За його словами, особа, що дає згоду на підписання контракту, користується правом отримання 300% середньої заробітної плати при роботі з хворими на COVID-19.

Медики, які виявлять добровільне бажання взяти участь у протидії поширенню коронавірусної інфекції, можуть залишити свої контакти для зворотного зв’язку з метою формування медичних бригад, йдеться у повідомленні.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.