Цифри не обнадійливі: Італії бракує медиків у боротьбі з COVID-19

В Італії, через різке збільшення кількості хворих на коронавірус, загострилася проблема нестачі медичного персоналу. Через це країна звертається по допомогу до іноземних медиків.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Euronews.

Органи охорони здоров’я Італії повідомили, що пристроїв ШВЛ в країні достатньо, щоб впоратися з другою хвилею пандемії, але недостатньо медиків, щоб з ними працювати.

Регіони в Італії можуть автономно приймати рішення щодо заходів у галузі охорони здоров’я. У районах на півночі країни, таких як П’ємонт та Ломбардія, місцева влада звернулася за допомогою до НГО з проханням надіслати лікарів з усього світу.

“Проблема, з якою ми стикаємось, полягає в тому, що у відділеннях інтенсивної терапії можуть працювати лише спеціалісти. Це включає як спеціалізованих лікарів, так і медичних сестер. Однак цифри не обнадійливі, нам потрібні 2 000 лікарів, які можуть працювати з апаратами штучної вентиляції”, – заявив Карло Палермо – лідер профспілки лікарів Італії.

Уряд Італії вже планує збільшити кількість ліжок у відділеннях інтенсивної терапії з існуючих 5 200 до близько 11 000.

Палермо зазначив, що “це означатиме додавання нових ліжок там, де вже не вистачає медичного персоналу, що означає зниження рівня безпеки та якості лікування”.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.