Степанов розповів коли Україна отримає перший транш вакцин проти Covid-19

За розрахунками, у першому півріччі 2021 року, в Україну привезуть перший транш вакцин проти COVID-19, він складатиметься з 1,2 млн доз вакцини.

Про це повідомляє МОЗ з посиланням на онлайн-брифінг Міністра охорони здоров’я Максима Степанова.

“Вчора відбулося чергове засідання представників ініціативи COVAX. До 7 грудня у нас заплановане підписання технічної документації і розраховуємо, що в першому півріччі 2021 року почнемо отримувати вакцину. Перший транш для України становитиме 1,2 млн доз. Насамперед ми плануємо вакцинувати людей із груп ризику: медичних працівників, громадян віком понад 65 років та людей із хронічними захворюваннями”, — розповів Максим Степанов.

Нагадуємо: В Україні черговий антирекорд заражень на Covid-19, понад 14,5 тисяч випадків

Очільник медичного відомства також повідомив, що за інформацією ВООЗ, наразі 10 фармкомпаній знаходяться на завершальній третій стадії клінічних випробувань вакцини проти COVID-19. Ці компанії найближчим часом мають завершити випробування вакцини і зареєструвати її.

“Україна співпрацює з усіма світовими ініціативами щодо виготовлення вакцини проти коронавірусу заради того, щоб українці отримали вакцину якнайшвидше. Одним із таких механізмів є COVAX. Це глобальна ініціатива, яка об’єднує 172 країни світу. МОЗ від самого початку з нею співпрацює. Згідно з розрахунками, ми отримаємо вакцину для щеплення 20% населення, тобто 8 мільйонів доз”, — зазначив очільник МОЗ.

Міністр охорони здоров’я розповів, що для зберігання та отримання вакцини Україна повністю готова. Для цього у медичного відомства є все необхідне обладнання.

“Зараз є різні повідомлення щодо холодового ланцюга вакцин та умов їх збереження. Україна готова до цього. У нас є холодильні установки, технічні характеристики яких дозволяють збереження навіть при температурі 75 градусів”, — додав Степанов.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.