Львівські лікарі дістали цвях, який проковтнула дитина

На Львівщині, вчора, 20 листопада, 11-річна дівчинка гуляла з подругами і випадково проковтнула канцелярський цвях.
Про це інформує Львівська обласна дитяча клінічна лікарня Охматдит.

Дівчинка почала кашляти, батьки відвезли її до найближчої лікарні, однак там їй не змогли допомогти.

Пацієнтка з канцелярським цвяхом потрапила в ОХМАТДИТ, вночі дівчинку привезла швидка з Ходорівської міської лікарні. Дитині зробили рентген-знімок, інформація про стороннє тіло у бронху підтвердилися.

“Це було дуже ювелірне втручання, адже діаметр трахеї дитини всього 8 мм і працювати там щипцями непросто, завжди є ризик профузної кровотечі, що означає смерть дитини. Але лікарям все вдалося без найменших ускладнень!” – інформують у лікарні

“Ми виконали ригідну трахеобронхоскопію під наркозом. Спеціальними ендоскопічними інструментами – щипцями під оптичним контролем – з правого проміжного бронха дитини ми дістали канцелярський цвях з пластмасовою частиною і гострим вістрям. То було непросто, адже пластмасова частина цвяха повністю перекрила бронх так, що нижня доля правої легені майже не функціонувала”, – розповів Олександр Колодій, який займався порятунком дитини.

До команди порятунку маленької пацієнтки увійшли хірурги Олександр Колодій, Данило Іваськевич, анестезіологічний супровід – Андрій Галян.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.