Українська нація стрімко вимирає

За часи незалежності демографічна ситуація в Україні сягла критичної позначки – кількість населення із кожним роком стрімко скорочується.

Про це повідомляє The National Interest.

Експерт соціальних досліджень Нолан Петерсон впевнений, що така ситуація становить суттєву небезпеку для всіх сфер життя – передусім для політичного та економічного розвитку країни.

Згідно статистики, станом на кінець минулого року, кількість населення зменшилася щонайменше на 9,5 мільйонів осіб. У порівнянні із 1993 роком цей показник значно відрізняється – тоді в Україні нараховувалося близько 52 мільйонів громадян.

На думку Петерсона, значно вплинула на демографічну кризу неспокійна ситуація, зокрема – збройні конфлікти на Донбасі, а також анексія Криму, внаслідок чого держава втратила близько 6,7 мільйонів мешканців.

Крім того, значний рівень захворюваності також підвищує смертність – від раку померло близько 18% людей, а від серцево-судинних хвороб: щонайменше 68%.

Не виключає експерт і фактор “відтоку молоді” – більшість фахівців не бачать майбутнього у країні, де зарплата не покриває навіть найбільш необхідних витрат, тому їдуть працювати закордон.

Нагадаємо, раніше портал “Знай.ua”повідомляв, що Україна посіла друге місце у світі за показником смертності.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.