Мер Івано-Франківська виступив проти локдауна в Україні

Мер Івано-Франківська Руслан Марцінків закликав уряд не запроваджувати локдаун на території України. Про це він заявив під час відеозвернення на своїй сторінці у Facebook.

“Ще раз звертаюся до уряду не запроваджувати локдаун, тому що він доб’є малий і середній бізнес, який і так важко переживає цей рік”, – йдеться в повідомленні.

Що стосується поширення коронавируса в Івано-Франківську, то там, зазначив мер, спостерігається позитивна динаміка.

“Найголовніше, що протягом минулої доби в нашому суспільстві підтвердили 99 випадків зараження коронавірусом, а це — найменша кількість хворих на Covid-19 упродовж останнього місяця”, – сказав Марцінків.

Як відомо, в Україні через різке збільшення кількості хворих на Covid-19 уряд розглядає різні варіанти подальшого карантину, один з яких – локдаун. Поряд із тим попри жорсткі карантинні обмеження об’єкти критичної інфраструктури можуть продовжити роботу.

Раніше голова фракції “Слуги народу” Давид Арахамія заявив, що ймовірність того, що уряд запровадить в Україні так званий інтелектуальний локдаун, становить 90%. Також повідомляли, що локдаун може бути запроваджено з 23 грудня по 15 січня.

Однак міністр охорони здоров’я Максим Степанов спростував інформацію про локдаун з 23 грудня. При цьому деякі джерела в Офісі президента повідомляють, що Володимир Зеленський і глава МОЗ підтримують одну дату запровадження локдауна – 2 січня. Степанов наполягає на тому, щоб такий карантин тривав щонайменше три тижні.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.