Польща на державних телеканалах покаже фільм про Голодомор в Україні

До Дня пам’яті жертв голодоморів польська суспільна телекомпанія TVP покаже кінострічку українського режисера Андрія Ткача «Голод до правди».
Про це повідомляє посольство України в Польщі у Facebook.

Стрічку знято на замовлення Канадсько-української фундації у співпраці з об’єднанням «Вавилон-13». У фільми використано унікальні тривимірно оцифровані фото з альбомів Александра Вінербергера (чи не єдині, які збереглись з 1932-33 років), музичний супровід –Джамали, ONUKA, ДахаБраха і Dakh Daughters.

Зазначається, що 2 грудня фільм покажуть на основному державному телеканалі Польщі TVP1 о 23:10, 3 грудня стрічку покажуть на телеканалі TVP Dokument о 21:20, а 4 грудня ─ о 12:05.

Про що фільм

Канадська журналістка Рея Клайман подорожує Україною у 1932 році та стає свідком початку штучного голодомору. Вона одна з перших і єдиних, хто намагається донести світу правду про геноцид українського народу. Iсторія Реї Клайман переплітається з сучасністю: з оповіддю про життя родини українського військового Сергія Глондаря, взятого в полон в бою під Дебальцевим і утримуваного РФ.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.