Кабмін скасовує карантин вихідного дня

Кабінет міністрів вирішив скасувати карантин вихідного дня в Україні.
Відповідне рішення уряд ухвалив під час засідання 2 грудня, пише Бабель.

«Спостерігається вирівнювання ситуації із зайнятості ліжок, яка вже місяць тримається на постійному рівні 27—28 тисяч зайнятих хворими ліжок. Це дозволяє нам зняти саме ці обмеження. У вихідні та будні діятимуть обмеження «помаранчевої» зони на території цілої країни», — наголосив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

За його словами, Україна отримала позитивний ефект від запровадження обмежень у вихідні дні.

«На кінець карантину вихідного дня – 30 листопада – за попередній тиждень ми отримали на 6 тисяч випадків меньше, аніж це було прогнозовано», — зазначив очільник уряду.

Також Шмигаль повідомив, що Кабмін зараз напрацьовує найбільш збалансоване рішення щодо можливого локдауну, зокрема, провели опитування серед мерів міст та керівників обласних державних адміністрацій.

«Голови міст обласного значення та керівники ОДА спільні в позиції щодо повної заборони або введення часткових обмежень стосовно діяльності святкових ярмарків. Майже 90% опитаних мерів підтримали повну заборону щодо проведення концертів», — розповів він.

Водночас Шмигаль зауважив, що майже 60% представників органів місцевого самоврядування підтримують встановлення міської новорічної ялинки з низкою обмежень для відвідування.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.