Порошенко нагадав, як три роки тому Кримчани вийшли на марш за добу до анексії півострова Росією

Тоді мешканці Криму вийшли продемонструвати солідарність з Україною.

Президент України Петро Порошенко нагадав, як три роки тому, 26 лютого, за добу до відкритої агресії РФ мешканці Криму вийшли на мирний марш заради солідарності з Україною.

Про це президент написав на своїй сторінці у Facebook.

 

“Три роки тому мешканці Криму вийшли на мирний марш, щоб продемонструвати свою солідарність з Україною. Наступного дня РФ вдалася до відкритої агресії і захопила півострів, взявши в заручники мільйони людей”, — написав Порошенко.

При цьому президент наголосив на порушенні прав людини, яке нині має місце на окупованому півострові з боку Росії.

“Ми не залишимо наших співгромадян у тимчасово окупованому Росією Криму без підтримки. Україна зуміла на найвищому міжнародному рівні — в ООН — закріпити за Росією статус окупаційної влади, яка несе відповідальність за брутальне порушення прав людини на тимчасово окупованій території України — в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь. Весь цивілізований світ знає: Крим — це Україна. Ми продовжуємо боротьбу”, — додав президент.

Відзначимо, що в ніч проти 27 лютого російські спецпризначенці захопили й блокували Верховну Раду Криму та Раду Міністрів Криму. Так зване “ополчення Криму” за підтримки російських військових захопили інші адміністративні будівлі, аеропорти у Сімферополі та Севастополі, установи зв’язку та ЗМІ.

На їхню вимогу тоді до парламенту Криму прийшла частина депутатів, вони проголосували за проведення референдуму про розширення автономії Криму 25 травня 2014 — саме в день президентських виборів в Україні.

Загалом від кінця лютого до початку березня перекинуті з Росії і кримських баз Чорноморського флоту РФ війська без розпізнавальних знаків проводили агресивну окупацію півострова.

Нагадаємо, Уповноважений президента у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв повідомив, що кримськотатарський батальйон ввійде до складу морської піхоти ЗСУ.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.