“Її голос зачаровував”: Померла легендарна співачка – болюча втрата для країни. Шанувальники у сльозах

Популярна ізраїльська і французька виконавиця Ріка Зарай пішла в інший світ на 82 році життя.


Інформація про це з’явилася в офіційному Twitter посольства Ізраїлю в столиці Франції. У посольстві причину смерті великої співачки не уточнили.

“Глибоко засмучені відходом легендарної співачки Ріки Зарай, яка підкорила своїм голосом і акцентом. Вона – один з найкрасивіших голосів Ізраїлю французькою мовою, який залишив нас. Приносимо співчуття її чоловікові Жан-П’єру Маньє”, – йдеться в зверненні.

 

Ріка Зарай народилася в 19 лютого 1938 році в Єрусалимі. Її батько був родом з Росії, мати – з Польщі. Музикою почала займатися з семи років. Закінчила Ієрусалимську консерваторію по класу фортепіано. Далі переїхала до Франції – щоб продовжити навчання.

Виконувала пісні на 6 мовах та івриті, в тому числі – традиційні, французькою, іспанською, німецькою, італійською та англійською мовами. Перший сингл випустила в 1960-му, перший альбом – в 1962-му.

Слава до Зарайприйшла в 1969 році завдяки пісеньці Casatchok – адаптації Катюші.

Також співачка відома завдяки таким хітам як Sans chemise, Sans pantalon, Alors je chante і іншим. За більш ніж 50 років творчої діяльності вона випустила 15 альбомів, десятки синглів і збірників. Її чарівний голос зачаровував всіх навколо.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.