І знову інтрига з відставкою Гонтарєвої

Те, що в певних колах українського політикуму дуже зацікавлені у відставку з поста голови Нацбанку Валерії Гонтарєвої, не секрет.

Її звільнення вимагали у різний час практично всі політичні сили. І ось, посилаючись на кілька джерел, близьких до Адміністрації президента, «Українська правда» зазначила, що про свій відхід керівник НБУ оголосить 2 березня, а потім у прес-службі нацрегулятора спростували цю інформацію.

Як зазначає УП, ситуація така, що Гонтарєва нібито сама хоче залишити посаду, але Петро Порошенко не має наміру «відпускати» її, так як не бачить хто б міг її замінити. Разом з тим активним пошуком наступника на Банковій зайняті з минулого тижня. Сама ж Гонтарєва нібито збирається заявити про вихід 2 березня.

Незабаром після того, як цю інформацію розмістила «Українська правда», в прес-службі її спростували. У Нацбанку запевняють, що про всіх кадрових питаннях повідомляється за місяць. Оскільки не публікували відомості про відставку, то ніхто не збирається йти. Правда, повідомлення на сайті НБУ носила загальний характер, без прив’язки до Гонтарєвої, що все ж залишає якісь варіанти для “маневру”.

Уточнимо, Валерія Гонтарєва зайняла посаду глави НБУ в червні 2014 року. Її попередником був Степан Кубів.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.