Українці можуть повернути переплату за газ: докладна інструкція

Українці з нового року мають право змінити постачальника газу, якщо його тарифи після подорожчання виявилися недоступними. При зміні постачальника природного газу у багатьох абонентів на рахунку залишається переплата. Ці гроші можна повернути.

Як це зробити, розповіли в “Херсонрегіонгазі”.

На офіційному сайті облгазу можна скачати бланк заяви на повернення коштів за невикористаний обсяг природного газу. Користувач, який змінив постачальника газу і хоче компенсувати кошти від попереднього постачальника, повинен надати пакет документів:

копія паспорта (завірена належним чином: “відповідно до оригіналу”, дата, підпис) власника особового рахунку.
копія ідентифікаційного коду (завірена належним чином: “відповідно до оригіналу”, дата, підпис власника особового рахунку).
довідка банку про наявність рахунку з реквізитами (або виписка з Приват24 з написом “Реквізити підтверджую, ПІБ, дата, підпис»).
оригінали квитанцій про оплату за природний газ (копії або фотокопії рахунків завірені належним чином: “відповідно до оригіналу”, дата, підпис власника особового рахунку), квитанції за період, коли виникла переплата.
У разі оформлення особового рахунку на одного члена сім’ї, а проведення оплати іншим членом сім’ї, власнику особового рахунку необхідно власноруч написати заяву про згоду на повернення надлишку сплачених коштів і повернення їх платнику. При цьому платник повинен надати копії документів, зазначених у пунктах 1,2,3,4.

Після розгляду заяви кошти будуть повернуті одержувачу на вказаний банківський рахунок.

Подібна процедура діє і в інших облгазах, але це потрібно уточнювати конкретно в кожній установі.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.