15 років у Тисі. Угорська сім’я знайшла пляшку із посланням, яку кинула у річку мешканка Львівщини

У Львові у почесному консульстві Угорщини передали подарунки дівчинці, чию записку у річці знайшли через 15 років у сусідній країні.

Трирічна Софія Спільник у 2005 році відпочивала на Закарпатті у Берегово. Тоді старші сестри від її імені написали записку, яка у закоркованій пляшці плавала у річці Тиса 15 років.

Лише тепер пляшку із запискою випадково знайшли в Угорщині у місті Сегед. Пані консул Генерального консульства Угорщини в Ужгороді Албертне Шімон розповіла, що жінка знайшла пляшку, коли прибирала із сином берег Тиси.

“Вони могли просто викинути цей лист. Але ця родина розгорнула пошуки в інтернеті, розмістила там цей лист, а потім написали нам. А ми вже з Ужгорода зв’язались із представництвом у Львові”, — каже пані консул.

У записці було написано: “Мене звати Соня. Мені 3 роки, я відпочивала на Тисі”. Також дівчинка попросила про подарунок від того, хто віднайде це послання і вказала свою адресу. Єдиним втраченим фрагментом листа був рік, коли його написали.

Тож угорська сім’я шукала трирічну дівчинку, а знайла 18 річну Софію Спільник. Адже пляшка була у річці 15 років. Сама Софія таку знахідку називає різдвяним дивом.

“Я сама в шоці, що 15 років і вона не відкрилася, туди не потрапила вода, а хтось її знайшов. Я ані 15 років тому не сподівалася, ані тепер. Для нас всіх і для мене особисто великий приємний сюрприз. Такі емоції мені подарували неймовірні, що це дійсно чудо – зовсім не очікувано, це щось неймовірне”, — каже авторка послання.

Спеціально для Софії привезли із Угорщини традиційні сувеніри. Їх передала почесна пані консул Угорщини у Львові Лариса Мелех.

А вже після закінчення карантину угорські представництва планують організувати подорож дівчини до Угорщини, щоб познайомити її із сім’єю, що відшукала послання у пляшці на березі Тиси.

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.