Як в мороз знизити витрату палива автомобіля

В Україну прийшла справжня зима і, отже, автомобілісти тепер відчують, що їх «залізні коні» почали підвищено витрачати паливо. Це неприємно, враховуючи, що його ціна постійно збільшується. Але не хвилюйтеся, є прості способи, як взимку знизити витрату палива…

Багато автомобілістів взимку прогрівають двигун, і правильно роблять. Але не потрібно дуже старатися, адже для прогріву вистачить кількох хвилин. При цьому починати рух потрібно повільно, без швидких розгонів.

Досвідчені автомобілісти не лінуються і регулярно перевіряють тиск повітря в шинах. При мінусовій температурі тиск в шинах зазвичай падає, що в кінцевому підсумку призводить до підвищеної витрати палива. Тому якщо хочете економити – не лінуйтеся.

Наступний спосіб – використання масла меншою в’язкості. У сильні холоди із занадто в’язким маслом стартер не проверне силовий агрегат, а масляному насосу важко прокачати масло.

Також не зайвою в мороз буде автоковдра, хоча деякі автомобілісти її і не визнають. Але вона здатна досить надійно утеплити підкапотний простір автомобіля. З нею теплоопотері помітно знижуються.

Крім того, якщо ви хочете взимку не переплачувати за паливо, проведіть ревізію в багажнику свого автомобіля. У деяких водіїв там зберігаються непотрібні речі, які до того ж можуть ще й досить пристойно важити. Приберіть їх з багажника.

У холодну пору року, як і в теплу пору року, витрата палива збільшується при агресивній манері водіння. А взимку це ще й підвищений ризик потрапити в ДТП.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.