Заробітчани можуть оформити субсидію

Стало можливим оформити субсидію на помешкання, в якому прописані заробітчани. Допомогу отримають ті, хто офіційно працює за кордоном. Таке рішення було ухвалене урядом у грудні 2020 року.


Про це повідомляє Суспільне.

Як розповів лисичанин Олександр Кобзар, який понад два роки працює у Польщі, раніше він намагався зробити субсидію рідним, але заяву не розглядали.

“Ті, хто офіційно працюють, як правило довгостроково, має так звану картку побиту. Вона дозволяє працювати й жити на території Польщі та Європейського Союзу. Я намагався цю копію відсилати. Можливо через те, що нема перекладу, не розглянули таке питання”, – каже Кобзар.

За словами начальниці відділу управління соцзахисту населення Наталії Юрьєвої, відтепер родичам заробітчан, які прописані у їхніх домівках, можна отримати субсидію. Потрібно взяти довідку з офіційного місця роботи й надати її до управління соцзахисту.

“Якщо громадяни, які працюють в інших країнах набувають там страховий стаж, беруть цю довідку, то обов’язково ця довідка має бути перекладена українською мовою, легалізована в Україні”, – говорить Юрьєва.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.