Синоптики розповіли, коли в Україну повернеться тепло

Погода в Україні до середини наступного тижня буде морозною, особливо вночі, коли стовпчики термометрів опуститися нижче -20 градусів. А з четверга, 21 січня, очікується потепління.

Про це свідчать дані Укргідрометцентру. Хоча, за словами начальника його відділу метеопрогнозів Владислава Білика, до кінця січня такі ж морози знову повернуться в деякі регіони країни.

Так, у найближчі дні, 18-20 січня, в Україні вдень приморозить до -13 градусів, на півночі країни навіть до -16. У північних регіонах буде значно холодніше й уночі – до -22. Хоча, за словами синоптиків, відчуватиметь як -24.

“У вихідні нас чекає морозна погода, вся територія України буде в холодному повітрі, нічні температури -15… -20 градусів. На півдні трохи тепліше – до 10-15 морозу. А подекуди, на півночі, заході навіть до -22… -23 вночі”, – сказав Білика в коментарі “Україна 24”.

Але вже з 21 січня синоптична картина зміниться – по всій країні потеплішає. Наприклад, погода в Києві в четвер обіцяє, що стовпчики термометрів покажуть вже 0… +2, а вночі до -9 градусів.

У північних і східних областях вдень прогнозують максимум -3 градуси, а вночі до -11, на сході -15.

У центрі температура підвищиться від -1 до +3 вдень, але вночі все так само холодно – до -12. Найтепліше буде на заході: +2… +7 вдень, до -6 вночі й на півдні – приблизно +3… +6 і -2 відповідно.

Опадів у період 18-21 січня не прогнозують, вдень в областях очікується трохи вітряно, але сонячно і буде спостерігатися відлига.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.