18 масштабних проектів, які можуть змінити світ

В даний час прямо на наших очах втілюється в життя безліч незбагненно величезних проектів. Взяти хоча б міст Гонконг — Чжухай — Макао, який зв’яже три головних китайських міста і зблизить сорок два мільйони осіб. Чи запланований у Норвегії перший підводний тунель, який удвічі скоротить час пересування між фіордами. Ці приклади, як і багато інших, показують, як вкладені в масштабні проекти мільярди доларів можуть зробити цей світ кращим. Нижче наведено одні з найбільших проектів на сьогоднішній день.

Китайський телескоп, побудований на півдні Китаю до вересня 2016 року, на сьогоднішній день є найбільшим радіотелескопом у світі. Його тарілка досягає в діаметрі майже 500 метрів, і вона здатна приймати сигнали більш ніж за тисячу світлових років від Землі.

Готардський базисний тунель був відкритий першого червня 2016 року в Швейцарії після сімнадцяти років будівництва. Довжина тунелю — п’ятдесят шість кілометрів. Він одночасно є найдовшим і самим глибоким залізничним тунелем у світі і дає можливість рекордно швидкого переміщення через Альпи.

Нещодавно розширений Панамський канал був відкритий на початку червня, через сто два роки після свого першого відкриття. Було витрачено 5.4 мільярди доларів і залучено сорок тисяч робітників, щоб потроїти пропускну здатність каналу.

У 2026 році буде завершено Іракський хмарочос, названий «Наречена» за особливу «фату» з сонячних панелей, які будуть виробляти достатньо енергії, щоб повністю забезпечувати роботу будівлі. Його висота складе 1151 метр, а на його території будуть перебувати парки, офіси, ресторани і власна система залізниць.

Завершений в 2011 році Циндаоский міст – найдовший міст через затоку, що розтягнувся практично на довжину марафону (його довжина 41,8 кілометра). Він вдвічі скорочує час пересування для жителів східної частини Китаю і острови Хуандао.

У 2015 році гідроелектростанцію на дамбі Ітайпу, яка знаходиться на кордоні Бразилії та Парагваю, виробляла 89,5 терават енергії в годину — більше, ніж будь-яка інша в світі. Вона покриває 75 відсотків енергоспоживання Парагваю та майже 20 відсотків Бразилії.

Лондонський проект Кроссрейл, модернизирующий систему метрополітену, є найбільшим проектів в Європі. Він буде включати десять нових ліній для поїздів, які зв’яжуть тридцять вже існуючих станцій новими тунелями. Кроссрейл почне свою роботу в 2017 році, і буде повністю завершено до 2020 року.

Відкрита в Південній Африці в 2014 році сонячна ферма Джаспер виробляє приблизно 180 тисяч мегават енергії в годину, що вистачає для забезпечення енергією вісімдесяти тисяч будинків. Це найбільша сонячна електростанція в Африці

До 2017 року очікується відкриття легкорельсовой дороги в індійському місті Хайдарабад, довжина якої складе 74 кілометри. Це буде перший в країні поїзд, керований на основі радіозв’язку.

Міст Гонконг — Чжухай – Макао, який зв’яже три китайський міста в дельті Перлової річки, створить, таким чином, величезний мегаполіс з населенням у 42 мільйони осіб. Завершення проекту очікується в 2017 році.

Дубай Молл – проект величезного торгового центру, який буде в дев’ять разів більше Американського торгового центру. Передбачається, що Дубай Молл буде увінчаний куполом, мати клімат контроль, власну залізницю, а також тисячі гостьових номерів.

Компанія Alphabet Inc., чиєю є дочірньою компанією Google, розробляє плани щодо створення «розумних міст» по всій території США. Це будуть райони з повним доступом в Інтернет, використанням відновлюваних джерел енергії, а також новітніми автоматизованими технологіями.

Стоїть 23,5 мільярда доларів нова лінія метро в місті Ер-Ріяд, Саудівська Аравія, зможе похвалитися станцією, спроектованої самим Заха Хадидом. 175 кілометрів залізниці повністю змінять те, як жителі Ер-Ріяда переміщаються по місту. Нова лінія метро буде працювати до 2019 року.

Сонгдо – «розумне місто» у Південній Кореї, зведений на спеціально намитому острові площею 1500 акрів, може похвалитися повним інтернет доступом на території всього міста. Це дає його жителям (67 тисяч чоловік) відчути себе частиною суспільства майбутнього.

Китай і Франція підписали контракт вартістю 11 мільярдів доларів на будівництво залізниці Лагос — Калабар. Її довжина складе 1401 кілометр. Відкриття очікується в 2018 році.

Поворот китайських річок – проект перекидання близько 45 мільярдів кубічних футів води річки Янцзи в менш родючі північні райони Китаю. На цей проект вже витрачено понад 79 мільярдів доларів.

В липні 2016 року Норвегія оголосила про плани будівництва повністю зануреного у воду тунелю під Согне-фьордом. Його глибина складе 1220 метрів, а ширина – 914 метрів. Цей проект не має світових аналогів.

Двадцятирічний проект по урбанізації Туреччини передбачає знесення близько семи мільйонів будинків і будівництво на їх місці сейсмостійких споруд. Проект розпочався в 2012 році, і на його реалізацію планується витратити 400 мільярдів доларів.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.