У Середземному морі затонуло судно з десятками мігрантів на борту

Поблизу берегів Лівії затонуло судно з мігрантами із західної Африки. Щонайменше 43 людини загинуло.

Про це повідомляє АР.

За даними Міжнародної організації з міграції (IOM), трагедія сталася у морі поблизу лівійського міста Зувара. Човен з мігрантами, які шукали прихистку на території ЄС, вийшов у море із порту Зувари 19 січня, але на шляху до європейських берегів його двигун заглохнув, корабель перевернувся та затонув.

Берегова охорона Лівії зуміла врятувати близько 10 пасажирів судна. На основі їх свідчень стало відомо, що у катастрофі загинуло щонайменше 43 людини. Усі пасажири судна були вихідцями з країн Західної Африки.

В останні роки ЄС співпрацює з береговою охороною Лівії та іншими місцевими групами для припинення нелегальних морських перевезень мігрантів до Європи. Правозахисні організації, однак, заявляють, що така політика залишає мігрантів на милість збройних груп, контрабандистів або прирікає на перебування у таборах з дуже поганими умовами.

У листопаді 2020 року IOM заявила, що близько пів тисячі мігрантів загинули, намагаючись перетнути Середземне море, але фактична кількість людей, які втратили життя, може бути значно більшою через “обмежену здатність контролювати маршрути”.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.