В Італії померла дитина, яка хотіла повторити небезпечний челендж в TikTok

У Палермо, Сицилія, 10-річна дівчинка померла від асфіксії під час виконання заклику на витривалість під назвою блекаут. Про це в п’ятницю, 22 січня, повідомляє Reuters.

Агентство пояснює, що в ході челенджу, учасникам пропонувалося накинути ремінь навколо шиї і затримати дихання під час запису відео.


“Дівчинку виявила у ванній кімнаті її п’ятирічна сестра, поруч з нею лежав телефон. У підсумку юна користувачка соцмережі померла в лікарні”, – йдеться в повідомленні.
Після події влада країни вирішила відключити, як мінімум до 15 лютого всі неперевірені облікові записи користувачів соціальної мережі.

У свою чергу TikTok заявив, що компанії не вдалося знайти який-небудь контент, який міг би спонукати дівчинку брати участь в цьому челенджі. Проте соцмережа висловила готовність допомагати владі в розслідуванні можливого підбурювання до самогубства.

“Безпека спільноти TikTok – наш абсолютний пріоритет, в зв’язку з цим ми не дозволяємо будь-який контент, який заохочує або просуває небезпечну поведінку”, – підкреслив представник TikTok.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.