Як боротися з головними болями без препаратів: лікар дала поради метеозалежним людям

Позбутися від головного болю, пов’язаного зі зміною погоди, без препаратів реально. Лікар-терапевт дала рекомендації, як впоратися з реакцією організму при частій зміні атмосферного тиску.

Лікар-терапевт Надія Чернишова зазначає, що застосування знеболюючих препаратів не завжди підходять людям, що страждають головними болями через зміну погоди. З огляду на, що в міжсезоння атмосферний тиск скаче постійно, одними таблетками ситий не будеш.

Для цього медик радить дотримуватися шести її рекомендаціям:

Тренування судин
Щоб підготувати тіло до перепадів атмосферного тиску, його можна натренувати. Для цього в теплу пору року ходіть босоніж по різних поверхнях – траві, землі, камінцях. Спробуйте занурювати стопи або кисті в холодну воду (море, озеро, річку), а після в гарячий пісок.

Контрастний душ
Прийом контрастного душу вдома можливо в будь-який час року. Ступні або кисті занурюйте спочатку в таз з гарячою водою, а потім холодною.

Гімнастика
Відмінно з головним болем бореться дихальна гімнастика.

Також легка гімнастика вранці для всього тіла стане відмінною профілактикою від головного болю. Мова не йде про силові навантаження, а про ЛФК – махи руками, ногами, нахили, присідання, нахили голови.

Пиття
Метеозалежним людям потрібно пити більше рідини – 1,5-2 літри води. Йдеться як про очищену воду, так і про зелений, чорний чай і каркаде. Кава дозволяється, але в не великих кількостях.

Свіже повітря
Щоденні 10-15-хвилинні прогулянки за будь-якої погоди поліпшать загальний стан. Якщо вийти на вулицю немає можливості, досить пустити в приміщення свіже повітря, відкривши вікна на 15 хвилин.

Спокій
У період стрибків атмосферного тиску намагайтеся більше відпочивати, віддалитеся від стресів, не працюйте над важливими проєктами та нічого не плануйте. Розслабтеся.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.