Україну чекає масова вакцинація від COVID-19 у 2023 році – The Economist

Україна не матиме широкого доступу до вакцини від коронавірусу (COVID-19) до 2023 року.

Про це пише The Economist, зазначаючи, що разом із нашою країною ще 85 країн не матимуть раннього доступу до вакцини. Здебільшого ці країни розташовані в Африці. Аналітики видання повідомили, що 2021 року першими препарат одержать держави Європи, США, ОАЕ, Сінгапур і Гонконг.

Видання пише, що країни із середнім рівнем доходу і більшість країн із низьким рівнем доходу, такі як Україна, покладаються на програму поставок вакцин за програмою COVAX. Відповідно до цієї міжнародної ініціативи, бідні країни мають отримати 6 млрд доз вакцини.

Так, перші 2 млрд з них будуть передані 2021 року переважно працівникам охорони здоров’я. Водночас наголошується, що дози від COVAX охоплять тільки до 20% населення кожної країни.

“У більшості країн, що розвиваються, не раніше 2023 року не буде широкого доступу до щеплень. Деякі з цих країн – особливо бідні з молодим демографічним профілем – цілком можуть втратити мотивацію до поширення вакцин, особливо якщо хвороба дуже розповсюдилася або пов’язані з цим витрати виявляться занадто високими”, – пояснив глава з глобального прогнозування EIU Агат Демаре.

Пояснимо, що аналітики склали свій прогноз на основі інформації про постачання, обмеженості виробництва вакцини, чисельності населення та кількості медичних працівників.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.