Від сьогоднішнього дня у Словаччині заборонили виходити на роботу без негативного тесту на COVID-19

У Словаччині закінчилося чергове загальнонаціональне тестування з антигенними тестами, і з середи жителі країни навіть не можуть вийти на роботу без підтвердження негативного тесту.

Про це повідомляє “Це моя Україна” з посиланням на рішення словацького уряду.

Прем’єр-міністр Ігор Матович повідомив, що у всенаціональному тестуванні взяли участь понад 2,6 мільйона людей, позитивний результат отримали 30 556 осіб, що складає 1,18 % протестованих. Діти віком до 15 років та пенсіонери старше 65 років не повинні були брати участь у тестуванні.

Від сьогодні ніхто не зможе дістатись роботи банку чи іншої служби без негативного тесту.
З 27 січня у Словаччинні потрібен негативний тест, якщо ви їдете чи йдете на роботу, на співбесіду, до банку чи страхової компанії, на пошту, до хімчистки, ремонту взуття, газетних кіосків, оптики, бібліотек, велосипедних служб, автосервісів, поштових скриньок, електронних магазинів, перебування в природі, включаючи окремі види спорту в районі. Це стосується всіх осіб, які перебувають на території країни.

Негативний тест не потрібен у таких випадках:

При покупці необхідних речей у найближчому магазині, по дорозі в аптеку, для тестування на covid-19, на похорон, одруження, хрещення та суд, коли доглядаєте за близькою людиною, яка від цього залежить, вигулюйте собаку максимум 1 км місця проживання.

З 8 лютого уряд Словаччини хоче запустити так званий автомат covid, який визначатиме, які антипандемічні заходи застосовуватимуться в окремих районах.

Тим часом поліція все більше контролюватиме пересування людей.

“Вільне пересування забезпечить негативний тест на антиген чи ПЛР, а також документ, що підтверджує, що громадянин перехворів коронавірусом”, – заявило Словацьке МВС.

У Словаччині за минулу добу було 2775 нових випадків зараження коронавірусом та 101 смерть. У лікарнях перебуває 3286 пацієнтів із підтвердженим захворюванням covid-19, з них 256 у реанімації та 310 у легеневій вентиляції.

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.