Росія додала тисячі українців в список небажаних для в`їзд

Влада Російської Федерації ініціювала внесення більше 350 тисяч українців в перелік тих осіб, яким небажано перетинати кордон Росії та Білорусі.

Про це заявив керівник міністерства внутрішніх справ Білорусі Ігор Шуневич. Як зазначив білоруський урядовець, до спільного списку Білорусі та Росії внесено майже 1,7 мільйонів осіб, з яких 350 тисяч становлять українці, внесенням інформації про яких займалась російська сторона. Шуневич зазначив, що цей список є базою даних тих осіб, в’їзд яких на територію Росії чи Білорусі може нести загрози для країн. Відповідно до цього переліку, прикордонні служби росіян та білорусів матимуть право виявляти іноземних громадян з цього списку на території Білорусі чи Росії і надалі займатись питанням, аби іноземці якомога швидше виїхали за межі країни.

Нагадаємо, раніше українське міністерство закордонних справ зробило оголошення з проханням не їздити до РФ, так як в сусідній державі підвищилось число безпідставних затримань українців. Очільник політдепартаменту МЗС України Олексій Макєєв також підкреслив, що поїздки до сусідньої Росії стали небезпечними для українських громадян.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.