У п’яти областях України вирішили посилити карантин

В Україні необхідно посилити карантинні обмеження та контроль за їх дотриманням у Вінницькій, Закарпатській, Івано-Франківській, Житомирській та Чернівецькій областях. Адже в цих регіонах істотно зросла захворюваність коронавірусів.

Таке рішення було прийнято на засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 18 лютого. Також була озвучена необхідність підвищення здатності лікарень приймати більшу кількість хворих, повідомила прес-служба Кабінету міністрів.

“При необхідності було рекомендовано на місцевому рівні, відповідно до Закону України” Про захист населення від інфекційних хвороб “, приймати рішення про обмеження на окремих територіях, де були зафіксовані спалахи захворювання. Йдеться про відвідини навчальних закладів, роботі закладів харчування та відпочинку, контролі в’їзду / виїзду в населені пункти і так далі “, – йдеться в повідомленні.

На заході був присутній перший заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар Віктор Ляшко. Він зазначив, що ситуація зі стрибком захворюваності в кінці останнього місяця зими була прогнозованою. Адже в цей період, крім усього, спостерігається і збільшення випадків ГРВІ.

Чиновник запевнив, що завдяки січневим локдауну ситуація наразі контрольована, а лікарні отримали необхідну розвантаження перед новим зростанням кількості хворих. За словами Ляшка, вже визначені лікарні в регіонах, де розгорнуто додаткові ліжко-місця з підведенням до них кисню.

Також головний санлікар закликав владу на місцях стежити за дотриманням протиепідемічних заходів після їх посилення, щоб не втратити контроль над ситуацією. Адже під час засідання стало відомо, що у всіх регіонах, де статистика почала зростати, є проблеми з порушеннями роботи різних установ, особливо – громадського харчування та розважальних. Отже, контроль за правилами також повинен бути посилений.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.