В Уряді кажуть, що на Прикарпатті можна буде їздити тільки приватним транспортом

У “червоних” зонах планують повністю заборонити рух транспорту, крім транзитного та приватних автомобілів.

Про це йшлося 24 лютого на засіданні Уряду, інформує “Галка”.

Міністр інфраструктури Владислав Криклій доповів про зміни, які планують впровадити для регіонів у “червоній” карантинній зоні.

“Всім нам відомо про ситуацію, яка розгортається на Франківщині та низці інших регіонів пов’язаних з коронавірусом. У зв’язку з необхідністю впровадити обмеження на перевезення пасажирів, пропонуємо внести зміни в постанову №1236. На території регіонів, де встановлено “червоній” рівень епідеміологічної небезпеки, додатково заборонити регулярні та нерегулярні пасажирські перевезення автомобільним, залізничним, міським транспортом, міським електротранспортом, метрополітеном, крім транзитних. Перевезення приватним транспортом, якщо у ньому не більше п’яти осіб, не враховуючи осіб віком до 14 років. Йдеться про те, що приватний транспорт може здійснювати перевезення, а маршрутне таксі – ні “, – сказав Криклій.

Службовий транспорт зможе їздити, якщо водій та пасажири будуть забезпечені засобами індивідуального захисту.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль додав, що ці зміни вступлять у дію через сім днів, відповідно до законодавства, тому “підтримавши ці зміни сьогодні, ми маємо час на доопрацювання”.

Рішення проголосували з одноденним доопрацюваням.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.