Українці будуть по-новому платити за газ і змінювати постачальника: Вітренко анонсував зміни

В Україні після опалювального сезону ціни на газ утримають на рівні близько 6,99 грн за кубометр завдяки “ринковим механізмам”. Також готують зміни в платіжках і нові правила зміни постачальника.

Про це в інтерв’ю “Фактам” розповів в.о. міністра енергетики Юрій Вітренко. “Ми вже напрацювали конкретні ринкові механізми, завдяки яким ціна і після закінчення опалювального періоду не перевищуватиме 6,99 грн. Більш того, ми вже визначили, як зробити так, щоб людям було зрозумілі тарифи і їх легше було платити”, – сказав т.в.о. міністра.

Що змінять:

замість двох платіжок (абопналат і за сам газ) буде одна;

розмір абонплати в різних регіонах вирівняють;

постачальника можна буде міняти через “Дію”;

тариф на газ спробують утримати на діючому рівні.

“Мало того, розроблений механізм закладає підстави для зниження загальної суми, коли ми додаємо до ціни газу тариф на розподіл…. Також уряд вже зараз працює над тим, щоб держава виконала свою функцію з надання зручного сервісу для громадян: зміна постачальника газу через мобільний додаток “Дія”. Йдеться про так званий бот, простіше кажучи, механізм, який автоматично порівнюватиме вашу ціну з цінами інших постачальників і, якщо вона є вищою, рекомендуватиме змінити постачальника”, – розповідає Вітренко.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.