Геращенко назвав ім’я людини, через яку в Україні заборонили сотні інтернет

Суд ухвалив рішення про заборону в Україні понад 400 інтернет-сайтів через скаргу Олександра Пана та його адвокатів.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко. За його словами, вказаному громадянину не сподобалося, що про нього погано писали в різних ЗМІ.

“17 грудня 2020 року Олександр Пан звернувся в поліцію зі скаргою на нібито вчинення проти нього шахрайських дій. Поліція, після реформи кримінально-процесуального законодавства, зобов’язана за статтею 214 реєструвати будь-які заяви про вчинення кримінального правопорушення (навіть про зґвалтування американським кіноактором Б. Піттом 75-річної жительки міста Рівного в 2016 році). Після цього Олександр Пан і його адвокати звернулися в Голосіївський районний суд із вимогою накласти арешт на сотні інтернет-сайтів, які в різний час писали про нього”, – пояснив Геращенко.

За словами заступника голови МВС, автоматична система визначила справу на суддю Катерину Плахотнюк, яка 4 лютого і винесла відповідне рішення.

“Після цього необґрунтоване рішення суду надіслали слідчому поліції і в Нацкомісію, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації”, – додав Геращенко, зазначивши, що жодної реальної шкоди власникам інтернет-ресурсів не було завдано, крім “шкоди суспільній моралі”.

Він підкреслив, що поліція вже відкликала супровідний лист до Нацкомісії, а кримінальне провадження затребувано до Головного слідчого управління для проведення перевірки.

Геращенко запевнив, що в разі відсутності складу злочину провадження буде закрито, а щодо судді Плахотнюк має бути подано скаргу до Вищої ради правосуддя. Крім того, він додав, що із заявником буде проведено окрему бесіду.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.