Степанов і Ляшко повинні зробити щеплення індійською вакциною в прямому ефірі

Український журналіст Юрій Романенко заявив, що представники влади і чиновники Міністерства охорони здоров’я повинні були вакцинуватися від COVID-19 в прямому ефірі, як це роблять президенти чи міністри в інших державах.

Зокрема, препаратом індійського виробництва CoviShield (AstraZeneca), яким нині в країні роблять щеплення медикам і військовослужбовцям. Думкою він поділився у своєму відеоблозі на YouTube (щоб подивитися відео, доскрольте новину до кінця).

“Якщо вже ви привезли цю індійську вакцину в Україну, то і вакцинуйтеся нею в прямому ефірі. Ось пан Степанов (Максим, глава МОЗ. – Ред.), пан Ляшко (Віктор, заступник міністра охорони здоров’я, головний санлікар. – Ред.) і всі інші добродії, які розповідають, яка це чудова вакцина”, – зазначив він.

Романенко підкреслив, що щеплення чиновники повинні зробити з тих доз препарату, які на сьогодні розвезено в регіони. За його словами, особливо приклад українцям повинні показати ті представники влади, які не хворіли на коронавірус.

“Як ми знаємо, міністр Степанов хворів на COVID-19, а головний санітарний лікар Ляшко ні. Ось і було б чудово, якби він у прямому ефірі уколовся індійською вакциною”, – заявив Романенко.

Також додав, що було б непогано, якби цим же препаратом щеплення зробили і представники компанії Crown Agency, через яку Україна закуповувала CoviShield.

“Нехай колються всі!.. У Європі багато лідерів на камеру вакцинувалися, щоб переконати населення у правильності політики. У Сербії прем’єр, спікер і президент вакцинувалися трьома різними вакцинами під камерами. Тому я вважаю, що потрібно своїм прикладом надихати народ і на практиці перевіряти, наскільки правильно витрачені бюджетні кошти. Це і є відповідальна політика”, – підсумував Романенко.

Зазначимо, що всього з початку кампанії 24 лютого щеплено 3141 українця, із них 90 – за останню добу. Водночас виявилося, що в Україні викинули залишки ампул із вакцинами проти COVID-19. Інфекціоністка Чернівецької обласної лікарні Ольга Кобевко пояснила причину.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.