В Італії зафіксували перший випадок “нігерійського” штаму коронавірусу

В італійському місті Брешія (регіон Ломбардія) у вівторок, 2 березня, зафіксували перший в країні випадок захворювання на новий штам COVID-19, що виник у Нігерії.

Про це із посиланням на президента Італійської спілки вірусологів і директора мікробіологічної лабораторії Арнальдо Карузо повідомляє ANSA.

“Вперше в Італії ми виділили штам, що несе мутації, які викликають занепокоєння, оскільки вони можуть надавати (вірусу. – Ред.) стійкість до доступних сьогодні вакцин від COVID-19”, – заявив Карузо.

Зазначається, що в Ломбардії також активно поширюється “британський” штам коронавірусу, сам регіон ще щонайменше тиждень залишатиметься у так званій “помаранчевій” зоні карантину.

Від початку пандемії в Італії на COVID-19 захворіли 2 955 434 осіб, 98 288 з яких померли від ускладнень інфекції, а ще 2 426 150 – вилікувалися та виписалися з медзакладів.

Минулої доби в країні протестували 335 983 зразків на коронавірус, понад 17 тисяч з яких виявилися позитивними. Водночас в Італії фіксують зростання госпіталізацій.

Нагадаємо, що від 1 березня італійський уряд посилив обмежувальні заходи в п’яти регіонах країни через збільшення захворюваності на COVID-19.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.