Чотири українські виші потрапили в рейтинг найкращих університетів світу: список

До рейтингу кращих університетів світу 2021 року, яке уклало агентство QS Quacquarelli Symonds, увійшли 1452 виші. До цього списку потрапили і чотири популярні виші з України.


Оприлюднили найпопулярніший рейтинг кращих університетів світу QS World University Rankings by Subject 2021. Цікаво, що цього року додали спеціальності в області нафти і газу, геології та геофізики.

Комп’ютерні науки та інформаційні системи (позиції в рейтингу – з 501 по 550)
Так, серед українських вишів Київський національний університет імені Тараса Шевченка отримав найбільшу кількість рейтингів за спеціальностями, а НУ “Львівська політехніка” займає найвищу позицію серед університетів України – 101-150 в рейтингу кращих університетів з інженерних спеціальностей.

Додамо, що вперше в рейтинги за спеціальностями кращих університетів увійшли Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна та національний університет “Львівська політехніка”.

Директор аналітичного центру QS Бен Саутер сказав, що цього року кількість українських університетів в рейтингах за спеціальностями збільшилася вдвічі.

Важливо відзначити їхню участь в рейтингах за спеціальностями, що відрізняються високим рівнем конкуренції, а саме: з комп’ютерних наук та інформаційних систем, фізики та астрономії, а також інженерних спеціальностей в області нафти і газу,
– додав він.

Що відомо про цей рейтинг
QS Quacquarelli Symonds
Це провідний у світі постачальник сервісів та досліджень для глобального сектора вищої освіти. Він є укладачем рейтингів університетів з 2004 року.

З того часу рейтинги QS стали найпопулярнішим у світі джерелом порівняльних даних про ефективність університетів.

Як агентство QS складає рейтинги університетів за спеціальностями:

Академічна репутація: показник, що розраховується на основі результатів опитування понад 100 тисяч вчених, викладачів і керівників вишів;
Репутація серед роботодавців: показник, що розраховується на основі результатів опитування понад 50 тисяч представників компаній-роботодавців;
Кількість цитувань на одну публікацію: показник наукової продуктивності, який вимірює середню кількість цитувань на одну публікацію за даними платформи Scopus;
Організаційний індекс Хірша: показник, що відображає наукову продуктивність і впливовість наукових досліджень за даними міжнародної платформи Scopus.
До слова, Національне агентство кваліфікацій опублікувало список найбільш затребуваних спеціальностей майбутнього. Які прфесії будуть популярними через 10 років – читайте у матеріалі.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.