США ввели санкції проти Коломойського, та членів його найблищої родини

Сьогодні 5 березня, Держсекретар США Ентоні Блінкен оголосив про внесення до санкційного списку Ігоря Коломойського та членів його найближчої родини відповідно до розділу 7031(c) через причетність до значних випадків корупції під час перебування на посаді голови Дніпропетровської ОДА з 2014 по 2015 рік

Інформує “Це моя Україна” з посиланням на посольство США в Україні.

“Сьогодні я оголошую про внесення до санкційного списку олігарха і колишнього державного чиновника України Ігоря Коломойського через його причетність до значної корупції. Перебуваючи на посаді голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації України з 2014 по 2015 рік, Коломойський брав участь у корупційних діяннях, що підривали верховенство права і довіру української громадськості до демократичних інститутів і процесів урядування, включаючи використання свого політичного впливу та офіційної влади для особистої вигоди. Хоча нинішнє визначення базується на діях у час його перебування на посаді, я також хочу висловити занепокоєння поточними безнастанними спробами Коломойського підірвати демократичні процеси й інституції в Україні, що становить серйозну загрозу для її майбутнього”, – ідеться у повідомлені Ентоні Блінкена.

Також до санкційного списку потрапила дружина олігарха, донька та син – повідомляють у держдепартаменті США.

Як наголошують у держдепартаменті, даним рішенням, США намагається підтримати реформи (політичного, економічного та судового секторів), які провадяться в Україні.

Також, у держдепартаменті наголошують, що і надалі збираються підтримувати Україну.

“Державний департамент і надалі використовуватиме подібні повноваження й інструменти, щоб сприяти відповідальності корумпованих суб’єктів у цьому регіоні та в усьому світі”, – наголошують у держдепі.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.