В Україні змінять правила купівлі долара: чого чекати

Українці можуть здійснювати перекази і купувати валюту на суму до 400 тис. грн на день. За кордон можна вивозити до 10 тис. євро. Глобальна стратегія НБУ передбачає перехід до концепції вільного руху капіталу. Це означає відсутність обмежень під час купівлі та продажу валюти, переказів, а також інвестування за кордон.

Про це йдеться в матеріалі OBOZREVATEL. “Тут працює дуже простий принцип: якщо ти дозволяєш вільно виводити валюту з країни, зростає і потік валюти всередину, – говорить радник голови правління “Кредитвест банку” Василь Невмержицький. – Адже в такому разі інвестор розуміє, що може вільно і в будь-який момент перерахувати кошти в іншу країну, інвестувати в інший актив”.

Останнє розширення лімітів для населення відбулося лише місяць тому. Для операцій з інвестування за кордон, розміщення коштів на власних закордонних рахунках, переказу грошей за договором страхування життя, надання позик нерезидентам ліміт підвищили з 100 000 євро до 200 000 євро на рік.

“Сьогодні НБУ робить невеликі кроки, які не мають істотного впливу на загальний баланс попиту і пропозиції на валютному ринку, – каже банківська експертка Олена Коробкова. – Більш радикальні зміни, зокрема повне скасування обмежень з інвестицій юридичних та фізичних осіб за кордон, можливі тільки після імплементації в Україні BEPS, тобто Плану протидії розмивання бази оподаткування та виведення прибутку з-під оподаткування”.

Цей план у разі максимально вільного руху капіталу зобов’яже бізнес платити податки там, де було створено дохід. Завдяки цьому Україна не обмежуватиме своїх громадян, але і не буде зазнавати збитків.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.