“Я прибув до вашої країни зі звісткою дружби”: президент Литви виступив у Верховні Раді українською мовою (відео)

У п’ятницю, 19 березня, президент Литовської Республіки Гітанас Науседа виступив у Верховній Раді України в рамках свого дводенного дводенного візиту до нашої держави на запрошення Володимира Зеленського. Варто зауважити, що свою промову він виголошував українською мовою.

Про це інформує ICTV.

Зокрема лідер Литви згадав про спільне історичне минуле двох держав, привітав створення міжнародної Кримської платформи, а також засудив військову агресію Росії проти України.

“Багато століть до того ми були поруч один із одним і навіть мали спільну державу. Ми торгували, вели культурний обмін, чинили опір спільному ворогу. Наші народи разом захищали дорогі для європейської цивілізації вартості: пошану до верховенства права, свободу людей і демократії. Литовсько-українську спільність проявлено у спільних героїв. Невипадково тут, у Києві спочив переможець битви під Оршею Костянтин Островський, а в Острозі – герой Хотина Ян Кароль Ходкевич”

Науседа зокрема зауважив:

“І хоча минуло сім років від військової агресії, яка зруйнувала міжнародний лад і злагоду в Європі, ми, литовці, далі твердо кажемо: Крим – це Україна! Ми суворо засуджуємо незаконні дії Росії, виступаємо за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і вітаємо ініціативу Києва зі створення міжнародної Кримської платформи”

Слід зауважити, що свою доповідь українською мовою він закінчив словами “Слава Україні!”

“Звертаюся до вас давньою і достойною мовою!” – президент Литви виступив у Верховні Раді українською

Що відомо про візит Наусєди
Офіційний робочий візит Президента Литви Гітанаса Наусєди в Україні триватиме упродовж 18-19 березня.
Він особисто зустрінеться з президентом України Володимиром Зеленським. Разом вони проведуть Раду президентів, на якій будуть співголовами.
Візит Науседи має на меті зміцнити відносини двох країн, підтримати євроатлантичні та євроінтеграційні прагнення України.
Зокрема Наусєда виступить у Верховній Раді України та візьме участь у Всеукраїнському форумі “Україна 30. Малий і середній бізнес та держава”.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.