Михайло Шпір: агент Медведчука на службі у Кремля

Михайлові Шпіру – скандальному «політичному експерту» з пулу Віктор Медведчука, СБУ таки оголосила підозру. Розбираємо – за що, і хто взагалі такий Михайло Шпір?

Михайло Шпір родом з Івано-Франківська, де колись редагував журнал «Сноб» – маловідоме видання, якого вже давно не існує в природі. До 2014-го року Шпіра ніхто не знав. Та саме після Революції Гідності почалися його істеричні антиукраїнські випади. Шпір – умілий провокатор. Його замовник – Віктор Медведчук. До речі, Шпір намагався балотуватися від «ОПЗЖ» на минулих виборах, але безуспішно.

Апогеєм впізнаваності Шпіра став момент, коли Медведчув створив свій медіахолдинг «Новини» – пул каналів «112», «ZiK» та «NewsOne». Там Шпіра позиціонували як «політичного експерта». Його головний меседж – Україна є державою, яка «не утвердилась». Він доносив, що українська мова – меншовартісна, мова «селюків та хуторян». Власне, цей меседж він доносив і на своїй сторінці у Фейсбук. Щоправда, у значно брутальнішій формі.

 

Або ж – висміює загибель українських солдатів.

Вся риторика Шпіра – гостро українофобська. Та все це – провокації. І вони працюють. Часом, Шпіру добряче перепадає на горіхи. Як от у Львові. Перед цим він публічно висміював українців за вишиванки, називаючи «селюками та рагулями». Львів’яни йому це пригадали.

Та для чого ці провокації? Очевидно – дестабілізація в українському суспільстві. Сіяння ненависті між українцями, намагання знецінити українську культуру та державність.

Нині Шпіра, як і іншу агентурну мережу Медведчука, виводять на чисту воду.

«Викривають, фактично, всю агентурну мережу Медведчуа, яка формувала український ефір під потреби його українського кума», – пише про це журналіст Сергій Лещенко.

Прогнозовано, після підозри від СБУ (його висунули підозри за кількома пунктами: посягання на територіальну цілісність, порушення рівноправності громадян та розповсюдження комуністичної та нацистської символіки) Шпір втік до Москви. Таким чином, «політичного експерта» Шпіра більше немає. Є відкритий російський пропагандист – істеричний, та неврівноважений.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...