В Україні з 1 квітня зросли тарифи на пологи

В Україні з 1 квітня оновилася програма медичних гарантій. Тариф на надання медичної допомоги при пологах з 1 квітня 2021 року виріс на 2 тис. гривень, до 10 382 гривень. Ці гроші лікарням виплачує держава. Самим пацієнтам нічого платити не потрібно – пологи в державних медустановах України для них безкоштовні.

Такий тариф затверджений постановою Кабінету Міністрів № 133.

І за кесарів розтин, і за фізіологічні пологи Нацслужба здоров’я (НСЗУ) платить лікарням однаково.

А ось медустанови, які і приймають пологи, і надають допомогу новонародженим, будуть отримувати підвищувальні коефіцієнти. У них тариф зросте до 113 725 грн для недоношених дітей з вагою до 1,5 кг, а для немовлят вагою понад 1,5 кг становитиме 25 115 грн.

На ведення вагітності в амбулаторних умовах буде передбачений окремий пакет. НСЗУ і лікарні укладатимуть нові контракти. Тож породіллі матимуть змогу безплатно пройти все спостереження вагітності – від взяття на облік до розроблення індивідуального плану ведення вагітності та його виконання. Крім того, можна буде здати лабораторні аналізи і зробити обстеження.

Укласти договори з НСЗУ на ведення вагітності зможуть колишні поліклініки, які стали діагностичними центрами, якщо там є гінекологи і відповідне обладнання.

 

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.