Українці розповіли про жахливі умови на заробітках

Молода українка розповіла, як разом зі своїм хлопцем вирішила змінити життя та поїхати на заробітки у Хорватію на один рік. Для цього вони навіть вирішили звернутися до агенції, яка б допомогла їм з працевлаштуванням.


Про це українка Анна Шоробур розповіла у фейсбук-спільноті ” Підслухано Біла Церква”.

Перед тим, як їхати на заробітки в іншу країну пара вивчила всі нюанси та пропозиції. Через те, що вони були недосвічені в таких поїздках, вони вирішили, щоб агенція робила документи для роботи у Хорватії.
Пара мала їхати працювати на завод з курами, ще в агенції їх запевнили, що робота зовсім не важка, там не холодно і взагалі всі люди, які там працюють дуже задоволені роботою. До того ж українці могли з легкістю змінити місце роботи, коли з’являться нові вакансії.

“Дорога нам обійшлась на двох разом з документами 300$ За трішки менше ніж місяць документи були готові! В п’ятницю 26 лютого до нас подзвонили й 27 ми вже сідали в поїзд, їхали в Київ, а з Києва в Загреб! Все було ніби добре, але головне слово ніби! Нас ніхто не зустрів!Вже в столиці, за нами приїхало таксі, яке відвезло нас в Хостел. За таксі платив мужчина, який теж приїхав від цієї фірми, сказали, що віддадуть йому гроші (на сьогоднішній момент 31.03.2021 гроші йому так і не повернули)Один день ми переночували там, гроші за хостел платити ми, теж така ситуація з грошима, їх ніхто нам і не віддав”, – каже дівчина.
На наступний день українці вирішили піти реєструватись в поліцію. Там вони мали б поставити електронний підпис на тимчасовий паспорт за яким будуть оформляти догорів на завод. Після цього вони поїхали в будинок де мали б проживати. Дівчина каже, що поселили їх далеко від цивілізації, найближчий магазин був за 5 км.
На роботу вони вийшли через два тижні. У цей час агенція вже почала менше спілкуватися з заробітчанами. Навіть коли вони намагалися дізнатися якусь інформацію відповіді просто не було. Такі дії вони пояснювали тим, що у них багато роботи, й таких подібних заробітчан у них багато.
“Відробили два дні, робота не була важка: ми відділяли від свинного м’яса сало, другого дня відрізали з тушки курки крило погане і т.д. Третій день показав всю роботу: кожний повинен був робити свою роботу, хтось вбивав курей і індиків, хтось підвішував їх на конвеєр, хтось розрізав тушку, хтось витягував г**но, хтось кишки, хтось різні органи, хтось щось там різав і т.д. Ти весь смердючий, мокрий маєш стояти і робити цілий день (10 год),ти хочеш блювати від того всього…ворогу не побажаєш такої роботи”, – зазначила вона.
Після такого робочого дня вони зв’язалися з агенцією, яка надавала їм роботу. Українці зазначили, що це зовсім не те, що їм обіцяли й вони хотіли б змінити цю роботу. Проте в агенції все це прочитали, та так і не відповіли українцям. На щастя, завдяки добрим людям парі з України згодом вдалося знайти нову роботу в іншому місті.
“Хотіли б дуже, щоб ці клоуни, так недавно вони нас назвали, кожного дня працювали на цьому заводі, буди всі в г**ні, а потім після того їли свій фаст-фуд”, – підсумувала дівчина.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.