Виплата деяких видів допомог, компенсацій, грошового забезпечення та оплата послуг окремим категоріям населення

Щодо виплати деяких видів допомог, компенсацій, грошового забезпечення та оплата послуг окремим категоріям населення


Законом України «Про Державний бюджет України на 2021 рік» та розписом асигнувань державного бюджету на 2021 рік головному розпоряднику бюджетних коштів Міністерству соціальної політики України передбачена бюджетна програма 2501030 «Виплати деяких видів допомог, компенсацій, грошового забезпечення та оплата послуг окремим категоріям населення» з плановим обсягом асигнувань на рік 67 458,36 млн грн, з них захищені видатки – 66 544,6 млн гривень.

Метою бюджетної програми є виплата допомоги сім’ям з дітьми, допомоги на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях, малозабезпеченим сім’ям, особам з інвалідністю з дитинства, дітям з інвалідністю, тимчасової державної допомоги дітям, допомоги по догляду за особами з інвалідністю I чи II групи внаслідок психічного розладу, державної соціальної допомоги особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю, державної соціальної допомоги на догляд (крім державної соціальної допомоги на догляд особам, зазначеним у пунктах 1-3 частини першої статті 7 Закону України «Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю»), щомісячної компенсаційної виплати непрацюючій працездатній особі, яка доглядає за особою з інвалідністю I групи, а також за особою, яка досягла 80-річного віку, тимчасової державної соціальної допомоги непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату, відшкодування вартості послуги.

Станом на 01.04.2021 асигнування на захищені видатки відкрито всім головним розпорядникам бюджетних коштів, у тому числі Міністерству соціальної політики України, в повному обсязі січня-квітня поточного року.

Міністерству соціальної політики України станом на 01.04.2021 на зазначену мету відкрито асигнування у сумі 20 929,7 млн грн, у т.ч. у квітні місяці – 5 513,2 млн гривень. Касові видатки становлять – 14 868,6 млн гривень.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.