Пенсійний фонд почне виплачувати українцям лікарняні та декретні: як отримати соцвиплати

Пенсійний фонд України тепер буде відповідати не тільки за виплату пенсій, а й лікарняних та декретних виплат, так як в одній структурі хочуть об’єднати Фонд соціального страхування і Фонд державного соцстрахування. Таку ініціативу запропонували в Комітеті Верховної Ради з питань соціальної політики.

Держструктури, обов’язки яких хочуть перекласти на Пенсійний фонд, стали збитковими для держави. За словами глави комітету з питань соціальної політики Галини Третьякової, таке об’єднання не тільки скоротить витрати, але і підвищить якість соцвиплат, в тому числі суму допомоги на випадок тимчасової непрацездатності, допомоги по вагітності та пологах, тощо.

За словами глави комітету, з урахуванням величезної соціальної відповідальності, реорганізація Фонду повинна пройти якомога швидше.

Зараз українцям масово затримують виплати лікарняних та декретних. Гроші обіцяють виплатити, але з 3-місячною затримкою. І все це через недофінансування Фонду соцстрахування.

Проблема полягає в тому, що доходів Фонду соцстраху не вистачає на покриття всіх прийнятих на фінансування допомог і виплат. Заборгованість накопичувалася протягом усього минулого року, і зараз ситуація критична. Щоб дати можливість Фонду розрахуватися з боргами, його повноваження хочуть перенести на ПФУ.

Пенсійний фонд України на даний час обслуговує 11,1 млн пенсіонерів, тепер під його опіку доведеться взяти всіх жінок в декреті і одержувачів лікарняних виплат. Відповідно, навантаження на ПФУ збільшиться в рази.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.