Шкільні канікули до кінця 2021 року: що треба знати і де перейшли на онлайн-навчання

В умовах карантину багато українських школярів навчаються дистанційно, а найближчі канікули – літні, триватимуть з 1 червня по 31 серпня включно.

8 тисяч мамі або новий спалах коронавірусу: чому молодші класи ходять в школу

“Апостроф” розповідає про шкільні канікули до кінця 2021 року.

Новий навчальний 2021-2022 рік почнеться в середу, 1 вересня. Осінні канікули зазвичай починаються в кінці жовтня і тривають тиждень, тому в наступному навчальному році вони стартують 25 жовтня та триватимуть до 31 числа.

Зимові канікули тривають з кінця грудня до десятих чисел січня, орієнтовно вони розпочнуться 27 грудня і завершаться 9 січня 2022 року.

При цьому, в залежності від епідемічної ситуації в школах, погодних умов, регіональних особливостей та інших факторів, школи мають право змінювати дати початку і закінчення канікул, а також призначати додаткові канікули або карантин. Таким чином, розклад канікул може відрізнятися в різних містах України.

Крім того, на тривалість і дати канікул може вплинути ситуація з захворюваністю на Covid-19. Так, якщо на самоізоляції перебувають понад 50% учнів або співробітників, а також якщо є перевищення епідпорогу захворюваності на грип та ГРВІ, навчальний заклад закриють на вимушений карантин.

Зараз в “червоній” зоні знаходяться 11 регіонів: Київ, Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Київська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Чернівецька і Чернігівська області. Крім того, в деяких містах встановлювали посилений локдаун. Тому школярі 5-11 класів в більшості регіонів навчаються дистанційно.

Зокрема йдеться про Івано-Франківську, Харківську, Житомирську, Чернігівську, Вінницьку, Закарпатську, Львівську, Київську, Одеську, Сумську, Миколаївську та Полтавську області. Цей список розширюється з кожним днем.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.