В Україні введуть шестирівневу перевірку нарахування допомоги по безробіттю

Виплату і нарахування допомоги по безробіттю в Україні будуть піддавати багаторівневій перевірці. Інформацію про особу, яка втратила роботу, перевірять в податковій, МВС, кількох Міністерствах і в Пенсійному фонді.

Тільки після цього може бути винесено рішення про надання допомоги від держави у зв’язку з тимчасовою безробіттям. Постанова Міністерства фінансів України «Про затвердження Методики проведення верифікації виплат по безробіттю» вступило в силу з 6 квітня 2021 року.

Як розповіли в Мінфіні, постанова прийнята з метою забезпечити єдиний підхід до верифікації страхових виплат за рахунок Фонду державного соцстрахування на випадок безробіття. Суть зазначеної верифікації полягає в тому, що дані, які були надані Державною службою зайнятості необхідно буде порівняти з даними з інших відомств. Якщо не буде виявлено ніяких відхилень, то людина отримає право на грошову допомогу.

В рамках перевірки дані по кожній конкретній особі, котра отримує і претендує на отримання допомоги по безробіттю, повинні будуть надати Державна податкова служба, Міністерство внутрішніх справ, Міністерство освіти і науки, Міністерство юстиції, Міністерство соціальної політики і Пенсійного фонду.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.