Під Полтавою човен із людьми затягнуло під дамбу: троє осіб загинули

Неподалік селища Вакуленці, що під Полтавою, біля греблі 11 квітня перекинувся човен із трьома чоловіками. Рятувальники знайшли тіла двох загиблих, пошуки ще одного тривали наступного дня й закінчилися трагічною звісткою. Згодом з’ясувалося, що жертвами нещасного випадку виявилися співробітники місцевої ОДА.

Інформація про трагедію на річці Ворскла надійшла до рятувальників приблизно о 16:18 неділі, повідомило ГУ ДСНС України в області. Про деталі нещасного випадку написало й місцеве видання “Полтавщина” (щоб подивитися фото і відео, доскрольте новину до кінця).

За словами очевидців, гумовий човен із людьми буквально затягнуло під греблю. Фахівці рятувально-водолазної служби одразу почали шукати постраждалих. Уже приблизно о 17-ій одного виявили мертвим на невеликій глибині, через 50 хвилин по тому з дна річки підняли тіло іншої жертви.

Ввечері роботи з пошуку зниклого громадянина було тимчасово припинено і відновлено вже о 6-ій ранку 12 квітня. О 11:40 працівники КО “Рятувально-водолазної служби Полтавської міської ради” вилучили з води тіло третього загиблого чоловіка.

За словами начальника відділу інформації та комунікацій з громадськістю центру забезпечення діяльності ГУ ДСНС України у Полтавській області Віталія Шкаревського, невідомо, хто був на човні та що саме спричинило трагедію.

Рятувальники припустили, що в човні були не рибалки, а відпочивальники, які надто близько підпливли до греблі, тому їх туди затягло течією.

Вдень 12 квітня голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов заявив, що загиблі на річці були співробітниками ОДА. Зокрема, двоє з них працювали в управлінні інфраструктури та цифрової трансформації, віддавши 9 і 15 років державній службі. Третій протягом трьох років був співробітником Департаменту інфраструктури та туризму ОДА.

“Глибоко сумуємо з приводу цієї втрати. Світла і вічна пам’ять нашим колегам”, – висловив він співчуття рідним і близьким чоловіків.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.