За нез’ясованих обставин помер бізнесмен, мав зв’язку з Трампом і Кремлем – The Independent

Помер 69-річний бізнесмен українського походження Алекс Оронов мав родинні зв’язки з адвокатом президента США Дональда Трампа і російськими офіційними особами, повідомляє The Independent.


Бізнесмен українського походження, 69-річний Алекс Оронов, який керував сільськогосподарським бізнесом в Україні, який мав родинні зв’язки з адвокатом президента США Дональда Трампа, помер при нез’ясованих обставинах, повідомляє The Independent.
Мільйонер допомагав налагоджувати зв’язки через президентського адвоката Майкла Коена між російськими офіційними особами і Трампом, а також був розробником плану по поверненню Криму, в обговоренні якого брали участь український нардеп Андрій Артеменко, Коен і діловий партнер Трампа Фелікс Сатер.
За даними New York Times, ця зустріч в кінцевому підсумку вплинула на відставку радника Трампа з безпеки Майкла Флінна.
Як написав Артеменко на своїй сторінці в Facebook, Оронов не витримав тиску з боку преси.
“Саме NYT вбили Оронова, поклавши голову на плаху війни проти Трампа”, – повідомив нардеп, посилаючись на посаду його колеги Сергія Бикова.

19 лютого 2017 року впливова американська газета The New York Times написала, що Артеменко розробив концепцію укладення миру між Україною і Росією і зняття санкцій з Москви, вона була нібито передана раднику президента США Дональда Трампа Майкла Флінна незадовго до його відставки. За даними газети, план передбачає виведення російських військ зі сходу України та проведення всеукраїнського референдуму, на який винесуть питання про здачу Криму в оренду Росії на 50 або 100 років.
В інтерв’ю виданню “Країна” Артеменко заявив, що план розробляла група депутатів із різних парламентських фракцій, включаючи опозицію.
Пізніше в ефірі телеканалу “112 Україна” він стверджував, що в його концепції не згадувалася передача Криму в оренду.
Крім цього, Артеменко підтвердив, що передав США документи про начебто корупційну діяльність президента України Петра Порошенка. За словами нардепа, йдеться про “платіжках за Нацбанку, з оборонки, по офшорним компаніям Порошенко і його друзів”, а також інших документах, зібраних “у співпраці” з колишнім головою СБУ Валентином Наливайченком. На думку Артеменко, це повинно допомогти змістити Порошенка з посади і привести до влади в Києві новий уряд, не настільки вороже налаштований по відношенню до Росії.
21 лютого голова Верховної Ради Андрій Парубій оголосив про виключення Артеменко з фракції Радикальної партії. Генпрокуратура України відкрила кримінальне провадження проти нього.
Сьогодні Артеменко подав у Верховну Раду проект закону про внесення змін до закону про громадянство України щодо подвійного громадянства.
24 лютого Савченко і керівник українського центру визволення полонених “Офіцерський корпус” Володимир Рубан приїхали на окуповану частину Донбасу, щоб відвідати українських полонених. Вони приїхали в колонію в Макіївці, де містяться українці.
Перебуваючи на Донбасі, Савченко закликала лідерів нормандського формату допомогти здійснити обмін полоненими “всіх на всіх”.
Народний депутат від Блоку Петра Порошенка Тетяна Ричкова заявила, що Савченко на Донбасі підбурювала військових кинути позиції і їхати в Київ здійснювати державний переворот.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.